Ipad

Jag kickar igång min blogg genom att skriva några rader som Apples kommande produkt, ”iPad”, en produkt som redan innan lansering blivit både kritiserad och hyllad.

ipad

iPad är en typ av tablet dator som använder sig av en 10″ tryckkänslig skärm för styrning och textinmatning. Produkten är tänkt som ett komplement till datorn och mobiltelefonen där dess huvudområden skall vara webbsurfning, e-post, bildvisning, video samt spel.

Under många år har många efterfrågat en tablet dator från Apple, dock har det varit delade meningar om denna dator ska köra en fullversion av Mac OS X eller om den ska köra iPhone OS, dvs en nerbantad version av OS X. Det Apple valt att göra är att lansera en produkt som ligger mellan mobil marknaden och marknaden för bärbara datorer. Genom att göra detta så konkurrerar de inte med någon av sina egna produktserier, vilket gör iPad till en produkt som kommer att leda Apple in på en ny marknad utan att göra några förluster på någon av sina aktuella marknader. Detta till skillnad från om de istället skapat en tablet dator med en fullversion av Mac OS X, då skulle deras kunder få välja mellan att köpa en Macbook eller en iPad vilket hade gjort att de endast utökat med en ny produkt på en redan existerande marknad.

Jag tror att Apple har gjort helt rätt, även om kritiken är stor från vissa håll nu så är jag övertygad om att Apple kommer stå som vinnare i längden.

Jag har undrat under många år vad nästa tekniska steg i hushållet kommer att bli och jag tror att iPad är svaret på den frågan. Den kommer att öppna upp nya möjligheter där man enkelt kan vara uppkopplad nätet för kommunicera med sina vänner och bekanta, göra inköp av produkter, betalningar av räkningar, beställningar av tjänster, visning av media samt styrning av andra enheter i hemmet. Jag tror att den kommer att ändra sättet vi gör saker på, på samma sätt som iPhone ändrat sättet vi använder en mobiltelefon på (ni som ägt eller äger en iPhone vet säker vad jag menar). Precis som när iPhonen kom så hade man svårt att se användningsområdet för den, mer än att vara en bra smartphone med möjlighet att surfa på webben som läsa e-post. Men under de åren som iPhone har funnits har möjligheterna växt otroligt. Själv använder jag min iPhone dagligen för att t ex leta bland bilannonser på nätet, kommunicera med mina vänner genom facebook, söka information på olika webbsidor, skicka och ta emot e-post, vägledning med hjälp av GPS och google maps, bankärenden mm. Tyvärr är skärmen relativt liten och jag tror att möjligheterna med en iPad kommer att bli betydligt större och mer utvecklade.

Det ska hur som helst bli intressant att föjla utvecklingen av iPad och se vad den har att bjuda på hur och den kommer att tas emot av oss konsumenter.

Fortsättning följer..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s